Център за административно обслужване - 0800 19221

Съобщение относно търговците, желаещи да се включат в празника "Балканът пее и разказва"

С радост отбелязваме, че през месец юни 2024 г. се навършват 50 години от първия проведен празник „Балканът пее и разказва“, чийто домакин ще бъде град Гурково.

През 2024 г. събитието ще се проведе на 15-ти юни (събота) в централната част на града. Търговците, желаещи да се включат, ще бъдат настанявани по утвърдена схема в централната част на града и на улица „Опълченска“. Таксата се определя, съгласно Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Гурково.

Желаещите подават Заявление по образец* до кмета на община Гурково, като допустими са търговските обекти за продажба на: керамични изделия, изделия от дърво, ръчно изработени сувенири и бижута, както и други занаятчийски произведения.

Приемат се още: атракционни съоръжения, захарни изделия, мед и медни продукти, понички и палачинки, сладка царевица, скара – бира и цветя. Заявления за търговска дейност на открито ще се приемат от 13.05.2024 г. до 11.06.2024г. След този срок Община Гурково няма да приема заявления (отнася се както за Заявления, подадени в деловодството на Община Гурково, така и за Заявления, подадени по електронен път).

В случай, че местата за търговска дейност на открито се изчерпат преди 11.06.2024 г., Община Гурково ще преустанови приема на документи преди обявения краен срок. Заявления ще се приемат до изчерпване на местата. Всички търговци, на които са определени терени за продажба, задължително трябва да осигурят чистота на терена. Влизане и престой на МПС не се допускат след 8,30 часа на 15.06.2024 г.
Заявления се приемат в деловодството на Община Гурково и на и-мейл:

obshtina@gurkovo.bg