Център за административно обслужване - 0800 19221

За Великден: Специален поздрав от ученици за Общинска администрация

Да бъдат здрави, упорити и дръзновени - пожела кметът Кънчо Папазов на второкласниците от СУ „Христо Смирненски“, които представиха малък спектакъл  в навечерието на Великден в кабинета на градоначалника. Той им благодари, че откъсват екипа му от административната работа и ги насърчи да  му гостуват по-често.

 След като си поговори с тях, кметът ги почерпи и им заръча да участват в домашните  приготовления за Възкресение Христово. Децата поднесоха собственоръчно изработени  кошнички и сувенири за празнична украса на кмета и неговия екип и на свой ред пожелаха: „Весели празници“.

„Великденската изява е по проект „Вълшебството на българския език“, която подготвихме с невероятно настроение“, каза учителката Мариана Петрова и разказа за желанието на децата да участват в забавни задачи и драматизации.  Зам.-кметът Маринова и секретарят Панева благодариха на децата, че стиховете връщат към детството възрастните и  изпратиха поздрави на родителите, които се бяха погрижили за вкусни великденски бисквити.

 Чук-чук, яйчице,

имаш ли си сърчице?

Знаеш ли какво е то,

нови дрехи и палто?

Вижда ли ме целий ден,

как си ходя пременен?

Чук-чук, яйчице,

ако имаш сърчице,

да му кажеш, нека знай,

днеска цял ден се играй,

а тез шарени яйца

са за всичките деца.

Чук-чук, яйчице,

със сварено сърчице,

чуло ли си блага вест:

Бог Исус възкръсна днес!